Πέντε λεπτά απλών μαθηματικών χρειαζόμαστε για να γίνουμε πλούσιοι!

Πέντε λεπτά απλών μαθηματικών χρειαζόμαστε για να γίνουμε πλούσιοι!

Τι λέει ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ, «I Will Teach You To Be Rich» και υπερεπιτυχημένος Ramit Sethi

Αυτό ακριβώς δηλώνει ο γενικός διευθυντής, συγγραφέας του μπεστ σέλερ, «I Will Teach You To Be Rich» και υπερεπιτυχημένος Ramit Sethi, τα γραπτά του οποίου στις ιστοσελίδες του iwillteachyoutoberich.com και  GrowthLab.com, τα διαβάζουν περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι.

«Είμαι πεπεισμένος πως μια λανθασμένη πεποίθηση που στερεί τους ανθρώπους από το να συσσωρεύουν πλούτο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί σε πέντε λεπτά απλών μαθηματικών», επιμένει, καθώς πιστεύει πως οι άνθρωποι τρομάζουν από το κυνήγι υψηλών στόχων πιστεύοντας πως ουσιαστικά είναι άπιαστοι.

Ο συνεργάτης στην οικονομική αρθρογραφία των «New York Times» και «Wall Street Journal» θεωρεί λοιπόν πως μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε κοσμοθεώρηση με δυο-τρία απλά πραγματάκια.

Αυτός λέει πως το αντιμετώπισε αυτό όταν ήθελε να χτίσει σώμα στο πανεπιστήμιο και δικαιολογούνταν στον εαυτό του: «Ποτέ δεν θα το καταφέρω αυτό. Δεν είμαι παρά ένας ξερακιανός Ινδός». Και είναι τα ίδια πράγματα που βρίσκονται στον πυρήνα αυτών των στρεβλών πεποιθήσεων που μας κάνουν να τα βλέπουμε όλα βουνό.

Αν κατατμήσουμε τους στόχους μας και αρχίσουμε από τα μικρά και απλά, λέει ο Sethi, τότε μπορούμε να αγγίξουμε μεγαλόπνοους στόχους με μικρά βηματάκια. Και ο λόγος που δεν το κάνουμε είναι απλώς και μόνο γιατί ποτέ κανείς δεν μας έδειξε τον δρόμο.

Ο Sethi επιμένει πως μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα λεφτά αναγνωρίζοντας τις λάθος πεποιθήσεις μας για το αδύνατο του πράγματος. «Το να βγάλεις άλλα 10.000 δολάρια εξτρά μοιάζει απίθανο, αλλά ας το σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αν αναρωτηθείς αντιθέτως πώς θα βγάλεις 500 δολάρια, 1.000 δολάρια ή 5.000 δολάρια εξτρά, τότε μπορείς να βρεις πιο ρεαλιστικές λύσεις που θα είναι και πιο διαχειρίσιμες».

Και να τα μαθηματικά που μας λέει πως πρέπει να κάνουμε: «Ας υποθέσουμε πως βγάζεις 50 δολάρια την ώρα. Αν δουλέψεις 10 ώρες τη βδομάδα για 5 μήνες, τότε μπορείς να κερδίσεις αυτά τα εξτρά 10.000 δολάρια: 50 δολάρια/ώραx 10 ώρες/βδομάδα x 5 μήνες = 10.000 δολάρια!».

Κι αυτό είναι μας λέει μόνο η αρχή, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε απλώς τον τρόπο που το βλέπουμε. «Όσο αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περισσότερους πελάτες, τότε μπορείς να αυξήσεις τις αποδοχές σου και να κερδίσεις αυτά τα 10.000 δολάρια στον μισό χρόνο: 100 δολάρια/ώρα x 10 ώρες/βδομάδα x 2,5 μήνες = 10.000 δολάρια».

Αυτό μας λέει πως είναι το πραγματικό μήνυμα που θέλει να περάσει: «Αν οι στόχοι μοιάζουν τόσο άπιαστοι, τότε δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι πρέπει να κάνουμε. Αντιθέτως, να ονειρεύεστε τα μεγάλα αλλά να ξεκινάτε από τα μικρά»…