Πού ποντάρει ο «λύκος» των αγορών για να βγάλει τα επόμενα εκατομμύρια του

Πού ποντάρει ο «λύκος» των αγορών για να βγάλει τα επόμενα εκατομμύρια του

Ο ισχυρός άντρας μεγάλου hedge fund έχει ήδη ξεκινήσει το σορτάρισμα των μετοχών

Ο μεγαλοχρηματιστής Steve Eisman, τον οποίο ενσάρκωσε ο Στιβ Καρέλ στο φιλμ του 2015 «Το μεγάλο σορτάρισμα», δηλώνει πως η επόμενη κίνησή του είναι να ποντάρει κόντρα στις βρετανικές τράπεζες ενόψει Brexit.

Και λέει μάλιστα πως μπορεί να σορτάρει ακόμα και 50 αγγλικές μετοχές, καθώς προβλέπει πως η Μεγάλη Βρετανία θα εξασφαλίσει μεν συμφωνία με τις Βρυξέλλες, αυτή όμως δεν θα περάσει από το Κοινοβούλιο της χώρας, αναγκάζοντας σε άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία.

Και το λέει αυτό ο Eisman, ο χρηματιστής που έγινε γνωστός στοιχηματίζοντας κατά της στεγαστικής αγοράς των ΗΠΑ το 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η μεγάλη κρίση στα ενυπόθηκα δάνεια δηλαδή!

Ο ισχυρός άντρας του hedge fund έχει ήδη ξεκινήσει το σορτάρισμα των μετοχών δύο βρετανικών τραπεζών, περιμένοντας το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αγγλίας. Αυτό είπε σε πρόσφατο συνέδριο στο Ντουμπάι, όπως μας ενημερώνει το Bloomberg, αν και αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των τραπεζών.

Το Bloomberg υποθέτει πάντως πως μιλά για τις Metro Bank και CYBG, τη μητρική εταιρία των Clydesdale Bank και Yorkshire Bank, καθώς παραμένουν οι πιο πολυσυζητημένες τράπεζες στο θέμα της σπέκουλας που μας ενδιαφέρει. Ο Eisman ομολόγησε πάντως πως ενώ για την ώρα σορτάρει δύο μετοχές, το νούμερο μπορεί να σκαρφαλώσει στις 50 αν γίνει πρωθυπουργός ο «Τροτσκιστής», όπως τον αποκαλεί, ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς πιστεύει πως οι πολιτικές του θα αποβούν επιζήμιες για τη βρετανική οικονομία.

Ο Eisman έγινε γνωστός από το βιβλίο «Το μεγάλο σορτάρισμα» του Michael Lewis για τη στεγαστική κρίση των ΗΠΑ το 2008, πριν τον ενσαρκώσει ο Στιβ Καρέλ στο ομώνυμο φιλμ του 2015 και τον κάνει ευρύτερα γνωστό.

Ο ίδιος μιλά τελευταία για την εύθραυστη υγεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, και ιδίως των ιταλικών, αλλά και κατά του γερμανικού κολοσσού Deutsche Bank. «Η Deutsche Bank είμαι μια προβληματική τράπεζα», είχε πει τον Μάιο…