«Στην Ελλάδα τα βρέφη αναλαμβάνουν να πληρώσουν τα χρέη των προπαππούδων τους»

«Στην Ελλάδα τα βρέφη αναλαμβάνουν να πληρώσουν τα χρέη των προπαππούδων τους»

Αδύνατη η εξόφληση του υπέρογκου ελληνικού χρέους γράφει η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung

Με την εκτίμηση πως η Ελλάδα «δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της» η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung (TAZ) του Βερολίνου, διατυπώνει σε άρθρο της τη θέση ότι η εξόφληση του «υπέρογκου ελληνικού χρέους» είναι αδύνατη.

«Βρέφη αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους προπαππούδες τους» αναφέρει η Ουλρίκε Χέρμαν, οικονομική συντάκτρια της γερμανικής εφημερίδας, στηρίζοντας τη θέση της σε συμπεράσματα του κορυφαίου βρετανού οικονομολόγου Τζον Μέιναρντ Κέινς. «Η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει τα χρέη της έως το 2060. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», σχολιάζει η δημοσιογράφος, υπογραμμίζοντας το βάρος του χρέους που καλούνται να επωμιστούν οι επόμενες γενιές στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα εξαφανίστηκε από τα πρωτοσέλιδα, αλλά στο παρασκήνιο εξακολουθούν να δίνονται μάχες. Τι πρόκειται να γίνει με το υπέρογκο χρέος που έχουν οι Έλληνες. Το ΔΝΤ απαιτεί να διαγραφεί ένα μέρος των δισεκατομμυρίων ευρώ των δανείων. Ωστόσο, κυρίως η Γερμανία παραμένει σκληρή και περιμένει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της μέχρι το μακρινό 2060. Παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη θα κληθούν λοιπόν να αναλάβουν την ευθύνη για τα λάθη των προπαππούδων τους, οι οποίοι θα έχουν τότε πια προ πολλού πεθάνει», σχολιάζει η TAZ και αναφέρει ένα παράδειγμα από τη γερμανική Ιστορία: «Ειδικά οι Γερμανοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν έχει νόημα από οικονομικής άποψης να ζητεί κανείς αποπληρωμές δανείων που δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν. Πριν από 100 χρόνια, το 1918, τελείωσε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και μετά οι Γερμανοί κατακεραυνώθηκαν με την υποχρέωση να καταβάλουν πολεμικές επανορθώσεις, οι οποίες οδήγησαν σε καταστροφή».

Παρακαλούμε περιμένετε ...