Έως 31 Δεκεμβρίου η ετήσια άδεια και το επίδομα στους εργαζόμενους

Έως 31 Δεκεμβρίου η ετήσια άδεια και το επίδομα στους εργαζόμενους

Ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας, είναι άκυρη, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ

Έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 πρέπει να χορηγηθούν ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας.

Αυτό επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/), η οποία ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγηση άδειας του τρέχοντος έτους 2018. Ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας, είναι άκυρη, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ.

Επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνείται να χορηγήσει την ετήσια άδεια ανάπαυσης, που ζήτησε ο εργαζόμενος, τότε οφείλει την πληρωμή της σε χρήμα με προσαύξηση 100%.

Στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ (http://www.kepea.gr) δίνονται αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση της ετήσιας άδειας. Επίσης, διατίθεται online εφαρμογή του ΚΕΠΕΑ, με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται, στον σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και νέα online εφαρμογή υπολογισμού αδείας σε σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης: https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php.