Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ που πρέπει να κάνουν νέα αίτηση μέσα στο 2018

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ που πρέπει να κάνουν νέα αίτηση μέσα στο 2018

Αλλάζουν τα δεδομένα και οι αιτήσεις θα πρέπει να ανανεώνονται συχνά ώστε να μην χάσει κάποιος το επίδομα

Νέα δεδομένα για τους δικαιούχους του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) από σήμερα, 1η Νοεμβρίου και όσοι λαμβάνουν ήδη το επίδομα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα αυτό.

Οι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση, είτε ηλεκτρονικά, στη σελίδα keaprogram.gr είτε στα Κέντρα Κοινότητας.

Από την 1η Νοεμβρίου 2018 τροποποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, όπως ορίζει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Ειδικότερα, για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες την 1η Νοεμβρίου, το ποσό του ΚΕΑ που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι παραμένει σταθερό μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών και τα πεδία που αφορούν στα εισοδήματα, την περιουσία ή τη σύνθεση του νοικοκυριού δεν τροποποιούνται.

Ωστόσο, μετά την παρέλευση των 6 μηνών, οι δικαιούχοι ΚΕΑ θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση. Επομένως, όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση ή έχουν κάνει την τελευταία τροποποίηση της αίτησης έως την 31/05/2018, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση μέσα στο Νοέμβριο του 2018.

Στη συνέχεια, διαδοχικά ανά μήνα θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση οι δικαιούχοι με εγκεκριμένες αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου, 31 Ιουλίου κ.ο.κ.