Είδη διατροφής και οικιακός εξοπλισμός αύξησαν τις λιανικές πωλήσεις

Είδη διατροφής και οικιακός εξοπλισμός αύξησαν τις λιανικές πωλήσεις

Σε ετήσια βάση ο όγκος πωλήσεων στο λιανεμπόριο αυξήθηκε κατά 3,2% τον Αύγουστο

Αύξηση 3,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Αύγουστο, καθώς οι πωλήσεις είχαν αρνητικό πρόσημο μόνον στα καύσιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Την μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις σε έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (6,7%) και σε μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6,1%). Ακολούθησαν οι πωλήσεις σε βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (3,2%), πολυκαταστήματα (2,9%), τρόφιμα- ποτά- καπνός (2,1%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,8%) και ένδυση- υπόδηση (0,7%). Πτώση 2,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 3,2% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2018 σημείωσε μείωση 1,3%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης εμφάνισε μείωση 0,9% τον Αύγουστο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2018.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,8% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2018 σημείωσε μείωση 1,8%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,7% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου.