Έξω φρενών η Κομισιόν με την Ιταλία που δεν μειώνει το δημόσιο χρέος

Έξω φρενών η Κομισιόν με την Ιταλία που δεν μειώνει το δημόσιο χρέος

Στις 13 Νοεμβρίου λήγει και η διορία της Κομισιόν στη Ρώμη για διορθώσεις στον προϋπολογισμό

Με επιστολή του προς την Ιταλία o υπεύθυνος της διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, ζητά από την κυβέρνηση της Ρώμης να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μειώνεται, όπως έχει προγραμματιστεί, το δημόσιο χρέος.

Η επιστολή, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, απευθύνεται προς τον υπουργό οικονομικών Τζοβάννι Τρία, ο οποίος έκανε γνωστή και την είδηση. Ο Μπούτι ζητά από την Ιταλία να απαντήσει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, όταν λήγει και η διορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ρώμη, για «διόρθωση» των προβλέψεων του νέου προϋπολογισμού, σε ότι αφορά το έλλειμμα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

«Διόρθωση» η οποία θεωρείται δεδομένο, πλέον, ότι δεν θα υπάρξει, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο στην διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της κυβερνητικής συμμαχίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων.

Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό, πάντως, ότι η παρόμοιες επιστολές είχαν αποσταλεί και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, και ότι η απάντηση πρόκειται να είναι έτοιμη εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας.