Η Κίνα «παράγει» δυο δισεκατομμυριούχους την εβδομάδα

Η Κίνα «παράγει» δυο δισεκατομμυριούχους την εβδομάδα

Επιχειρηματικότητα Made in China

Τι παράγει η Κίνα; Αυτοκίνητα, smarthphones και δισεκατομμυριούχους... Η Κίνα για το 2017, παρήγαγε πολυεκατομμυριούχους σε ρυθμό που άλλες χώρες θα έτριβαν τα χέρια τους- ανά δυο την εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS και των ελεγκτών της PwC.

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη χώρα, αυξήθηκε από 318 σε 373, με κοινό πλούτο τα 1,12 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το BBC.

Η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή επιχειρηματιών που δημιουργούν άφθονο πλούτο, σημειώνεται και εξηγείται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυρίων αυξήθηκε κατά 19%, φθάνοντας στα 8,9 δισ. δολάρια, που μοιράστηκαν μεταξύ 2.158 ατόμων. Ωστόσο, σημειώνεται πως παρά την τρομερή άνθιση σε ανθρώπους που συγκεντρώνουν πλούτο,  η έκθεση προειδοποιεί επίσης ότι πολλοί δισεκατομμυριούχοι της χώρας όσο εύκολα ανεβαίνουν στη λίστα, τόσο εύκολα αποκαθηλώνονται από αυτή. Από τους 106 νέους δισεκατομμυριούχους, οι 51 από αυτούς κατρακύλησαν από τη λίστα, γεγονός που απεικονίζει τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κίνα.

«Την τελευταία δεκαετία, οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι δημιούργησαν μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο, αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο», δήλωσε ο Josef Stadler, της UBS Global Management. «Ο απέραντος πληθυσμός της Κίνας, η τεχνολογική καινοτομία και η αύξηση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με την κυβερνητική στήριξη παρέχουν άνευ προηγουμένου ευκαιρίες σε άτομα όχι μόνο για την οικοδόμηση επιχειρήσεων αλλά και για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων προς το καλύτερο», εξηγεί.

UBS και PwC σημειώνουν ότι υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στην Ασία από ό, τι στις ΗΠΑ. Υπήρχαν μόνο 16 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι το 2016, ανέφερε η έκθεση, αλλά τώρα σχεδόν ένας στους πέντε δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως είναι Κινέζοι.