Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος συμβουλεύει…

Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος συμβουλεύει…

«Είναι η χειρότερη οικονομική απόφαση που θα πάρετε ποτέ, το να σπαταλάτε τα χρήματά σας για την αγορά νέου αυτοκινήτου»

Ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο μοιάζει και μυρίζει όμορφα - αλλά σκεφτείτε το αν αξίζει τα λεφτά του, λέει ο εκατομμυριούχος και ο συγγραφέας bestsellers, David Bach.

«Είναι η χειρότερη οικονομική απόφαση που θα πάρετε ποτέ, το να σπαταλάτε τα χρήματά σας για την αγορά νέου αυτοκινήτου», λέει στο CNBC. Αυτό συμβαίνει επειδή τη στιγμή που θα πάρετε τα κλειδιά, το όχημα αρχίζει να χάνει την αξία του: Η αξία του αυτοκινήτου σας μειώνεται συνήθως κατά 20 έως 30% μέχρι το τέλος του πρώτου έτους και σε πέντε χρόνια μπορεί να χάσει 60%ή περισσότερο της αρχικής του αξίας.

Και για να κάνει χειρότερα τα πράγματα, «οι περισσότεροι άνθρωποι δανείζονται χρήματα για να αγοράσουν αυτοκίνητο. Γιατί θα δανειζόμαστε χρήματα για να αγοράσουμε ένα περιουσιακό στοιχείο που αμέσως μειώνεται σε αξία κατά 30%», διερωτάται.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να πάρετε ένα λαμπερό και συμπαθητικό τετράτροχο χωρίς να χρειαστεί να «σπάσετε τον κουμπαρά», λέει ο Bach: «Αγοράστε ένα αυτοκίνητο με leasing διάρκειας δύο έως τριών ετών, επειδή αυτό το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ολοκαίνουργιο και μπορείτε να το πάρετε με έκπτωση 30%»

Ένα αυτοκίνητο leasing είναι συνήθως σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έχει πολλά μίλια πάνω του.