Τα βήματα που πρέπει να κάνετε αν κερδίσετε εκατομμύρια σε τυχερά παιχνίδια

Τα βήματα που πρέπει να κάνετε αν κερδίσετε εκατομμύρια σε τυχερά παιχνίδια

Μη ξεχνάτε ποτέ πως και οι υπερτυχεροί καταβάλουν φόρους!

Το μεγαλύτερο τζακ ποτ στον κόσμο, κλήρωσε πριν δυο 24ωρα στις ΗΠΑ με τον έναν και μοναδικό τυχερό να κερδίζει το αστρονομικό ποσό των 1,6 δισεκατομμύρια δολάρίων.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μίντια, το τυχερό δελτίο βρέθηκε και είναι από την Νότια Καρολίνα, αλλά μέχρι στιγμής το όνομα του υπερτυχερού δεν έχει ανακοινωθεί. Οι μαγικοί αριθμοί που έκαναν ένα άτομο τρισευτυχισμένο, είναι οι: 5, 28, 62, 65, 70 και τυχερός αριθμός το 5.

Ο νικητής, θα βάλει στην τσέπη του το ποσό των 878 εκατομμυρίων δολαρίων, αν αφαιρέσει κανείς τους φόρους κλπ. Το τζακ ποτ του λαχείου Mega Millions είχε αγγίξει το παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών. Όσοι το αγόρασαν, είχαν 1/302.575.350 πιθανότητες να κερδίσουν ή 0.00000033%, ανέφερε ο δημοσιογράφος του Business Insider.

Ο μεγάλος νικητής, έχει πλέον δύο επιλογές - να λάβει κατ 'αποκοπή το ποσό των 878 εκατομμυρίων δολαρίων, ή το πλήρες έπαθλο σε δόσεις ύψους περίπου 53 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για 29 χρόνια.

Πριν κάνει το παραμικρό, θα πρέπει ίσως να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα: 

1. Δεν λέμε πουθενά και σε κανέναν το παραμικρό για τη νίκη

Όσο ενθουσιασμένοι και να είστε, το να μοιραστείτε τα μεγάλα νέα με όλους, είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε. «Μόλις ανακοινώσεις τη νίκη, οι καρχαρίες θα αρχίσουν να σε περικυκλώνουν», δήλωσε η Kristen Euretig, χρηματοοικονομική σύμβουλος. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σβήσετε τα ίχνη σας- να πατήσετε το delete στους λογαριασμούς στο διαδίκτυο, να φύγετε για ένα ταξιδάκι εκτός πόλης για λίγες ημέρες...

Μπορείτε επίσης να μην ανακοινώσετε δημόσια τη μεγάλη σας νίκη (όπως στα κοινωνικά μέσα ή σε κάποια τηλεοπτική εμφάνιση) ή αυτοπροσώπως. Οι συνεργάτες σας, οι συνάδελφοι, η μακρινή θεία και οι πρώην συμμαθητές σας δεν χρειάζεται να το γνωρίζουν.

2. Προσλάβετε δικηγόρο και χρηματοοικονομικό σύμβουλο

Μην είστε από εκείνους τους νικητές που ξοδεύουν χωρίς αύριο τα κέρδη τους.

Πρώτα απ 'όλα, είναι προς το συμφέρον σας να προσλάβετε έναν δικηγόρο για να βοηθήσετε να αντιμετωπίσετε τυχόν νομικές επιπλοκές που έρχονται σετάκι με τη νίκη της λαχειοφόρου αγοράς.

Και μην ξεκινήσετε να σκέφτεστε πώς θα ξοδέψετε τα κέρδη σας μέχρι να πάρετε στη δούλεψή σας και έναν οικονομικό σύμβουλο που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το τζάκποτ σας - σε θέματα επενδύσεων αλλά και εξοικονόμησης για τη συνταξιοδότηση, καθώς και στις αποφάσεις για μεγάλες αγορές.

3. Όχι όλο το ποσό «μονορούφι»

Το Business Insider συμβουλεύει  να λάβετε το ποσό του επάθλου σε δόσεις- στην προκειμένη για το Mega Millions πρόκειται για 30 δόσεις. Αν και οι δυο επιλογές είναι εξίσου συμφέρουσες- τρόπον τινά- ο σύμβουλος επί των οικονομικών, Lauren Lyons Cole, κρίνει πως πρέπει να πράξετε με σύνεση και προσοχή που σημαίνει να επιλέξετε τις ετήσιες δόσεις. «Προσφέρει ένα βαθμό προστασίας από το να ξοδέψετε όλα τα χρήματά σας σε σύντομο χρονικό διάστημα - ή να πέσετε θύμα απάτης από κάποιον αφερέγγυο οικονομικό σύμβουλο, μέλος της οικογένειάς σας ή φίλο», σημειώνει.

Όπως και να έχει, μη ξεχνάτε: Ακόμα και οι νικητές τυχερών παιγνίων καταβάλουν φόρους.

Καλή τύχη!