Έρχεται ρύθμιση χρεών για όσους δεν καλύπτονται από το νόμο Κατσέλη ή τον εξωδικαστικό

Έρχεται ρύθμιση χρεών για όσους δεν καλύπτονται από το νόμο Κατσέλη ή τον εξωδικαστικό

Πώς μπορούν να ωφεληθούν τα «μπλοκάκια»

Την «ομπρέλα» με ρύθμιση χρεών για όσους δεν καλύπτονται από την προστασία του νόμου Κατσέλη ή τις διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού επιχειρεί να επεκτείνει η κυβέρνηση αλλά και η Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

Η νέα ρύθμιση που βρίσκεται στα σκαριά στοχεύει κυρίως όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ΜΕ συνένετευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5, Για όσους δεν έχουν πλέον εμπορική ιδιότητα ή έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν από παλιά οφειλές στα ταμεία και την εφορία, δεν υπήρχε στοχευμένη ρύθμιση χρεών πλην των παγίων 12 δόσεων.

«Αυτή την στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτονταν είτε από το Νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό» είπε ο κ. Κουρμούσης. Μία τέτοια ρύθμιση, όπως εκτίμησε, «θα παρουσιαστεί ως το τέλος του έτους».

Από τους ελεύθερους επαγγελματίες «αρκετοί που είχαν κλείσει τα μπλοκάκια γιατί δεν άντεξαν τα χρέη, αλλά ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, τον τελευταίο χρόνο έχουν προβεί σε ενέργειες και τα ξανανοίγουν, γιατί ο εξωδικαστικός μηχανισμός τους παρείχε την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη και με "κούρεμα" και σε 120 δόσεις», όπως είπε. «Στον εξωδικαστικό από όλες τις κατηγορίες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία πάνω από 50.000, έχουν υποβάλει αίτηση πάνω από 4.000 και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία πάνω από 650».

Παρακαλούμε περιμένετε ...