Χουλιαράκης: Με ίδια δομή και ίδια μεγέθη το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού

Χουλιαράκης: Με ίδια δομή και ίδια μεγέθη το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού

«Δεν διαφέρει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή με το προσχέδιο που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Με τους γενικούς και ειδικούς εισηγητές των κομμάτων, άρχισε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2019 σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας στον ειδικό αγορητή της ΔΗΣΥ Γιάννη Κουτσούκο που έθεσε το θέμα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν δύο σενάρια στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού ούτε δημοσιονομικές διαφορές με αυτό που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Νωρίτερα, ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε διευκρινίσεις, καθώς, όπως είπε, εμφανίζονται δημοσιονομικές διαφορές στη μορφή του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή την 1η Οκτωβρίου με το προσχέδιο που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 του ίδιου μήνα.

«Δεν διαφέρει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή με το προσχέδιο που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν είναι διαφορετικά. Είναι ίδιο και το αυτό. Με την ίδια δομή και τα ίδια δημοσιονομικά μεγέθη», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης. Προσέθεσε ακόμα ότι από φέτος και για κάθε χρόνο η κάθε χώρα της ΕΕ είναι υποχρεωμένη να καταθέτει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της ως κομμάτι του συντονισμού των δημοσιονομικών πολιτικών της ΕΕ.