Η διορία για την αίτηση Α21 και πότε θα πληρωθείτε το επίδομα παιδιού

Η διορία για την αίτηση Α21 και πότε θα πληρωθείτε το επίδομα παιδιού

Αν καταθέσετε εμπρόθεσμα αίτηση θα λάβετε την 5η δόση καθώς και αναδρομικά τις προηγούμενες του έτους

Ανοικτή είναι και πάλι η πλατφόρμα Α21 που υποδέχεται τις αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού, που πληρώνεται μέσω ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η επόμενη δόση του επιδόματος παιδιού θα πληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, μεταξύ 25 και 27 Νοεμβρίου, όπως είχαν πληρωθεί αντιστοίχως οι προηγούμενες δόσεις.

Η επόμενη δόση για το επίδομα παιδιού είναι η 5η και αφορά το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος.

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις στις 13 πιο συχνές ερωτήσεις για το επίδομα παιδιού

Όσοι δυνάμει δικαιούχοι καταθέσουν εμπρόθεσμα την αίτηση Α21, δηλαδή μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου, θα πληρωθούν την 5η δόση του επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ στις παραπάνω ημερομηνίες καθώς και τυχόν προηγούμενες δόσεις που δικαιούνται.

Εκτός από νέες αιτήσεις, μέσα από την πλατφόρμα για τις Α21, μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τροποποιημένα στοιχεία, όπως για παράδειγμα να διορθώσουν τα στοιχεία του παιδιού, τα δικά τους αλλά και να προσθέσουν νέο τέκνο της οικογένειας.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης Α21 και με χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet για το ύψος του ποσού που έλαβαν κατά την προηγούμενη, 4η δόση του επιδόματος παιδιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ, από το επίδομα παιδιού ήδη καλύπτονται πάνω από 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Επιδοτούνται 100.000 περισσότερα παιδιά από πέρυσι (ετήσια σύγκριση 4ης δόσης).

Δυο μήνες, πριν ολοκληρωθούν οι αιτήσεις για το 2018, έχουν ήδη ενταχθεί στο επίδομα παιδιού 20% περισσότερες οικογένειες σε σύγκριση με όσους είχαν πληρωθεί πέρυσι την ίδια περίοδο και 10% περισσότερες οικογένειες από όσες είχαν ενταχθεί πέρυσι όλο το χρόνο στα παλαιά επιδόματα.

Το μέσο μηνιαίο οικογενειακό επίδομα είναι 45% υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά.