Συνεχίζεται η αύξηση στα επίπεδα των ιταλικών ομολόγων

Συνεχίζεται η αύξηση στα επίπεδα των ιταλικών ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει στην Ιταλία ότι ανησυχεί για τα σχέδιά της

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τις ανησυχίες της αναφορικά με τα δημοσιονομικά πλάνα της Ιταλίας, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της γειτονικής χώρας ανήλθε σήμερα σε υψηλό τεσσεράμισι ετών.

Με τη Ρώμη να εμφανίζεται σταθερά ανυποχώρητη, την ίδια ώρα η ιταλική χρηματιστηριακή αγορά υποχωρούσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017 και οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν βουτιά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Επιτροπής έχει δηλώσει στην Ιταλία ότι ανησυχεί για τα σχέδιά της που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς παραβιάζουν αυτά που η Ε.Ε. ζήτησε από τη χώρα να κάνει τον Ιούλιο.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε πάνω από 10 μονάδες βάσης στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2014 στο 3,52%. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόδοση του διετούς τίτλου σημείωσε άλμα 22 μονάδων βάσης στο 1,56%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ιταλικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου διευρύνθηκε στις 294 μονάδες βάσης από τις 284 που είχε καταγραφεί αργά την Παρασκευή (05/10).

Παρακαλούμε περιμένετε ...