Αυτή είναι η μηνιαία δόση που εξοντώνει κάθε προσπάθεια για πλουτισμό

Αυτή είναι η μηνιαία δόση που εξοντώνει κάθε προσπάθεια για πλουτισμό

Έρευνα της αμερικανικής Experian, δείχνει ότι η μέση δόση για το οικογενειακό αυτοκίνητο περιορίζει δραστικά το εισόδημα

Κάθε οικογένεια παλεύει πια για να βγάλει τον μήνα και η αποταμίευση είναι στις μέρες μας άπιαστο όνειρο.

Μόνο που υπάρχουν κόστη και κόστη, έξοδα και έξοδα και δεν είναι όλα τα ίδια. Και ο ειδικός μάλιστα του χώρου Jeff Rose ισχυρίζεται πως μία οικονομική απόφαση είναι αυτή που φέρνει την ολοκληρωτική καταστροφή σε κάθε εισόδημα.

Η δόση για το καινούριο μας αυτοκίνητο! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της αμερικανικής Experian, η μέση δόση για το οικογενειακό αυτοκίνητο περιορίζει δραστικά τις μηνιαίες αποδοχές, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια για οικονομική ευημερία.

Το υψηλό μηνιαίο τίμημα και το μακρύ χρονικό διάστημα της αποπληρωμής είναι τα στοιχεία που στερούν σημαντικό κομμάτι των αποδοχών μας. Φανταστείτε, μας λέει ο Jeff Rose, τι θα κάνατε με αυτές τις μερικές εκατοντάδες ευρώ που δίνετε τον μήνα στη δόση του αυτοκινήτου; Πόσες τρύπες θα καλύπτατε; Πού θα μπορούσατε να τα διαθέσετε; Έχουμε πιστέψει πια, σημειώνει, πως οι υψηλές μηνιαίες δόσεις για το αυτοκίνητο είναι ένα από αυτά τα απαρέγκλιτα γεγονότα της ζωής, λες και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Μιλώντας στο Forbes, ο ειδικός οικονομικός σύμβουλος ισχυρίζεται πως αυτή η δόση είναι η ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια ευημερίας ενός νοικοκυριού. Φανταστείτε, μας λέει, πως πιάνετε την πρώτη σας δουλειά στα 25 και καταλήγετε σε ένα μηνιαίο σύστημα δόσεων μερικών εκατοντάδων ευρώ για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής σας.

Όταν αποπληρώνετε το αμάξι, εκείνο έχει παλιώσει, κι έτσι επιστρέφετε ξανά στην αντιπροσωπεία για να πάρετε καινούριο αυτοκίνητο και να ξεκινήσει το σύστημα των δόσεων ξανά από την αρχή. Αν το κάνουμε αυτό για 30 χρόνια, τότε θα έχουμε πληρώσει πάνω από 150.000 ευρώ (για μια μέση δόση αυτοκινήτου)! Και στο τέλος το μόνο που θα έχουμε είναι ένα παλιό αυτοκίνητο.

Και τι προτείνει; Να εγκαταλείψουμε την ιδέα του καινούριου αυτοκινήτου με το πενταετές πλάνο δόσεων και να επιλέγουμε συνεχώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αντί για τα 150 χιλιάρικα σε βάθος τριανταετίας, τα αυτοκίνητα που θα αποκτήσουμε έτσι δεν θα ξεπεράσουν τα 30.000 ευρώ για το ίδιο διάστημα. Και μπορούμε να επενδύσουμε τελικά τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε με αυτή την κίνηση. Εκείνος έτσι έκανε τουλάχιστον, έμεινε με το αμάξι που κληρονόμησε από τη γιαγιά του και έβγαλε 2 εκατ. δολάρια στην πορεία!

Αντί λοιπόν να τα δίνουμε σε δόσεις, μπορούμε να τα αποταμιεύουμε ή να τα επενδύουμε, κερδισμένοι θα βγούμε και από τα δύο. Και γιατί δεν το κάνουμε όλοι τότε, αναρωτιέται; Γιατί παίρνουμε συνεχώς κακές οικονομικές αποφάσεις, μας λέει.