Γιουνκέρ: Δεν παρεμβαίνουμε στον προϋπολογισμό της Ιταλίας, προτείνουμε αλλαγές

Γιουνκέρ: Δεν παρεμβαίνουμε στον προϋπολογισμό της Ιταλίας, προτείνουμε αλλαγές

«Θα αποτιμήσουμε τον ιταλικό προϋπολογισμό αμερόληπτα»

Σε αυστριακές εφημερίδες έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Όπως μετέδωσε χθες η εφημερίδα La Repubblica, η Κομισιόν απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης και σε επιστολή της εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος. Οι Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί καλούν επίσης τις ιταλικές αρχές να διασφαλίσουν τη συμμόρφωσή τους με τους κοινοτικούς κανονισμούς και δηλώνουν διαθέσιμοι για εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρώμη.

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν δεν θα παρέμβει στον σχεδιασμό του ιταλικού προϋπολογισμού, όμως αποτιμά τον προϋπολογισμό χωρίς προκαταλήψεις και προτείνει αλλαγές, αν είναι απαραίτητο. «Έγκειται στους ιταλούς διαμορφωτές πολιτικής να βρουν κανόνες και μέτρα που θα επιτρέψουν στην Ιταλία να παραμείνει εντός των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων» δήλωσε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες Der Standard και Kurier και στην εβδομαδιαία Der Falter, που δημοσιεύεται σήμερα, απόσπασμα τω οποίων αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα αποτιμήσουμε τον ιταλικό προϋπολογισμό αμερόληπτα και θα προτείνουμε αλλαγές, αν είναι απαραίτητο» πρόσθεσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...