Χουλιαράκης: Η άσκηση δημοσιονομικής πολιτική το μόνο σενάριο στον προϋπολογισμό

Χουλιαράκης: Η άσκηση δημοσιονομικής πολιτική το μόνο σενάριο στον προϋπολογισμό

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι υπάρχει το σενάριο βάσης και το τι προτίθεται να ψηφίσει η κυβέρνηση το 2019

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ενσωματώνει ένα και μόνο σενάριο. Αυτό για την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής το 2019», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στη Βουλή.

«Η δομή, η μορφή του προσχεδίου διαφέρει από αυτή προηγούμενων προσχεδίων, πράγματι. Έχει ένα σενάριο βάσης που ενσωματώνει, ότι έχει ήδη νομοθετηθεί, χωρίς νέες παρεμβάσεις, έχει έναν δεύτερο πίνακα που περιλαμβάνει τι προτίθεται να νομοθετήσει για το 2019 η κυβέρνηση και εν τέλει έχει τον πίνακα που αποτυπώνει τη δημοσιονομική πολιτική για το 2019», σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης. Πρόσθεσε δε, ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού, για πρώτη φορά φέτος, θα πρέπει να κατατεθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, διότι η χώρα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε, ότι ευρωπαϊκό εξάμηνο σημαίνει πλαίσιο συντονισμού των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης και εκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεξεργαστεί τα προσχέδια προϋπολογισμών όλων των χωρών-μελών της ΕΕ. «Αυτή είναι η διαδικασία. Το ότι τελείωσε το πρόγραμμα, δεν σημαίνει, ότι μπορεί να κάνει ο καθένας ό, τι θέλει. Η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση συνεπάγεται προνόμια, συνεπάγεται και υποχρεώσεις. Ευρωπαϊκό εξάμηνο σημαίνει συντονισμός δημοσιονομικών πολιτικών όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης» τόνισε ο κ. Χουλιαράκης.