Επανέρχεται ο εφιάλτης των πλειστηριασμών – Στο σφυρί το νεοκλασικό του Γαβαλά στο Κολωνάκι

Επανέρχεται ο εφιάλτης των πλειστηριασμών – Στο σφυρί το νεοκλασικό του Γαβαλά στο Κολωνάκι

Πώς παγώνουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις

Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών επιστρέφει για όσους χρωστούν στην Εφορία. Μετά από μια ανάπαυλα τριών μηνών το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει και πάλι σήμερα για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα με το γκάζι που πατάει στις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και τις δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανεβάζει ταχύτητες και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο κλοιός σφίγγει ακόμη περισσότερο γύρω από τους 1,7 εκατομμύρια οφειλέτες της Εφορίας  οι οποίοι είναι ανοιχτοί στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων δηλαδή σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Σήμερα βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί ένα κατάστημα 185,44 τετραγωνικών μέτρων μαζί με μια αποθήκη 216,44 τ.μ. στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη με τιμή πρώτης προσφοράς 200.000 ευρώ για οφειλή που υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Το τριώροφο νεοκλασικό του Γαβαλά

Ακολουθεί κύμα πλειστηριασμών. Μεταξύ των ακινήτων που εκποιούνται μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου περιλαμβάνεται το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στη Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι  που στέγαζε την επιχείρηση του Λάκη Γαβαλά, ο  οποίος χρωστά περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ μόνο στην Εφορία.  Το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά βγαίνει στο σφυρί στις 21 Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης 1.800.000 ευρώ με τις πληροφορίες, να αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο νεοκλασικό ακίνητο υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Τα υπόλοιπα ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί είναι κατοικίες, γραφεία, αγροτεμάχια και βιομηχανικά κτίρια, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες. Και ο κατάλογος συνεχώς μεγαλώνει.

Πως σταματάνε οι πλειστηριασμοί

Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να παγώσουν τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών τους στοιχείων και άλλα αναγκαστικά μέτρα. Αρκεί να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των 12 ή 24 δόσεων ανάλογα με το είδος της οφειλής και να την εξυπηρετούν. Δηλαδή να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό της δόσης.