Οι «τσάροι» του Bitcoin αποκαλύπτουν το επόμενο βήμα τους

Οι «τσάροι» του Bitcoin αποκαλύπτουν το επόμενο βήμα τους

Μπορεί να έγιναν γνωστοί ως συνιδρυτές του Facebook, μπορεί να συγκέντρωσαν αμύθητα πλούτη από το γνωστότερο κρυπτονόμισμα

Δύο από τις μεγαλύτερες, γνωστότερες και πλουσιότερες προσωπικότητες στον κόσμο του Bitcoin, οι Tylor και Cameron Winklevoss, έχουν μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

Μπορεί να έγιναν γνωστοί ως συνιδρυτές του Facebook, μπορεί να συγκέντρωσαν αμύθητα πλούτη από το Bitcoin, δεν επαναπαύονται ωστόσο στις δάφνες τους. Και τώρα θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω το δικό τους κρυπτονόμισμα, το νεοϋορκέζικο Gemini, και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Όπως ξέρουμε, παρά την αστρονομική του άνοδο, το Bitcoin (όπως και πολλά ακόμα από τα ισχυρά κρυπτονομίσματα, όπως τα Ethereum, Ripple, Stellar και Litecoin) πέρασε από 40 κύματα το 2018, με την τιμή του να χάνει το 60% σχεδόν της αξίας της.

Κάτι που δεν αποθαρρύνει ωστόσο τα δίδυμα, που επιμένουν να επενδύουν στον κλάδο των ηλεκτρονικών νομισμάτων. Η Gemini Trust Company, την οποία ίδρυσαν οι Winklevoss το 2014 ως μια από τις 100 μεγαλύτερες εταιρίες κρυπτονομισμάτων σε κύκλο εργασιών, προσέλαβε πρόσφατα αναλυτές για να εξετάσουν την πιθανότητα να «κατέβει» το Gemini στην Αγγλία αρχικά και μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», η Gemini είναι κοντά στο να υποβάλει στην επιτροπή εμπορίου της Αγγλίας αίτημα για να πάρει έγκριση, αν και η περιπέτεια με το Bitcoin είναι κάτι που σίγουρα σκέφτονται. Πώς δηλαδή έφτασε από τα σχεδόν 20.000 δολάρια που άξιζε στα τέλη του περασμένου χρόνου να καταποντιστεί στα 6.500 δολάρια και πώς από άγιο δισκοπότηρο των επενδυτών έχει μπει μάλλον στα αζήτητα.

Και όλα αυτά μέσα στις πολιτικές φωνές που δυναμώνουν και ζητούν επιτακτικότερα από ποτέ από τις ρυθμιστικές αρχές να βάλουν επιτέλους τάξη σε αυτό που αποκαλούν «Άγρια Δύση» της αγοράς κρυπτονομισμάτων…