Πωλείται το Γουέμπλεϊ

Πωλείται το Γουέμπλεϊ

Το τίμημα ανέρχεται σε 600 εκατ. στερλίνες

Προς πώληση βγαίνει το ιστορικό στάδιο του Γουέμπλεϊ. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η έδρα του αγγλικού ποδοσφαίρου θα πωληθεί έναντι 600 εκατ. στερλινών (790,4 εκατ. δολαρίων) στον ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας, Φούλαμ, Σαχίντ Καν. Πηγές προσκείμενες στη συμφωνία που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζουν πως η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και ο Πακιστανο – Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ήρθαν σε συμφωνία τις τελευταίες ημέρες.

Προκειμένου, όμως, να προχωρήσει η συμφωνία, απαιτείται η έγκριση του 10μελούς συμβουλίου και προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν θα λάβει τελικά τη στήριξη κάποιων μελών. Πηγές των Financial Times που επικαλείται το CNBC υποστηρίζουν πως αν και η συμφωνία κρίνεται συμφέρουσα από οικονομικής άποψης, εντούτοις κάποια μέλη μπορεί να ψηφίσουν με καθαρά συναισθηματικούς λόγους, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάβαση σε άλλη ιδιοκτησία του σταδίου -  «συμβόλου» για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Προς το παρόν, πάντως, η Ομοσπονδία αποφεύγει να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σημειώνεται πως οι συζητήσεις για την πώληση του Γουέμπλεϊ φέρονται να έχουν αρχίσει από τον περασμένο Απρίλιο. Ο δισεκατομμυριούχος Σαχίντ Καν είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ και της Jacksonville Jaguars NFL