Wall Street: Επανήλθαν οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο

Wall Street: Επανήλθαν οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο

Το κλίμα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά ήταν ιδιαίτερα τεταμένο μετά την ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street εν μέσω των νέων δηλώσεων Τραμπ για το εμπόριο. Οι φόβοι των επενδυτών για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου επανήλθαν στο προσκήνιο μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν άλλες παραβιάσεις σε θέματα εμπορίου. Δεν θα επιτρέψουμε, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, στους εργάτες μας να γίνουν θύματα, στις εταιρείες μας να εξαπατώνται και στον πλούτο μας να μεταφέρεται.

Ως εκ τούτου, η Wall Street δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τις ρευστοποιήσεις. Εξαίρεση αποτέλεσε ο ενεργειακός τομέας, ο οποίος κινήθηκε ανοδικά χάρη στο ανοδικό ράλι που καταγράφει η τιμή του πετρελαίου.

Η μετοχή του Facebook έχασε 0,3% μετά την είδηση ότι αποχωρούν από το Instragram οι συνιδρυτές της εταιρείας. Αναλυτές της JP Morgan, δε, ισχυρίζονται, σύμφωνα με το CNBC, ότι η μετοχή θα καταγράψει σημαντική πτώση βραχυπρόθεσμα. Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Amazon και της Apple.

Ο δείκτης Dow Jones έχασε 69,84 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 26.492,21 μονάδες. Ο S&P 500 μειώθηκε μόλις κατά 0,1%, στις 2.915,56 μονάδες και τέλος ο Nasdaq της τεχνολογίας πέτυχε οριακή άνοδο κατά 0,2%, φθάνοντας στις 8.007,47 μονάδες.