Πτωτική αντίδραση της Wall στις φήμες περί παραίτησης του υφυπ. Δικαιοσύνης

Πτωτική αντίδραση της Wall στις φήμες περί παραίτησης του υφυπ. Δικαιοσύνης

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,68%

Πιέσεις δέχθηκε σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο εν μέσω της πολιτικής αναταραχής που ξέσπασε μετά από δημοσίευμα της της εφημερίδας New York Times, το οποίο πυροδότησε φήμες περί παραίτησης ή απόλυσης του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ροντ Ροζενστάιν.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Ροζενστάιν πρότεινε σε άλλα μέλη της κυβέρνησης να επικαλεστούν ένα άρθρο του συντάγματος για να απομακρύνουν τον Τραμπ από τα καθήκοντά του ως ανίκανο..

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης. «Ο πρόεδρος και ο υφυπουργός είχαν μια μακρά συνομιλία», κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν «στα πρόσφατα άρθρα του Τύπου», εξήγησε η εκπρόσωπος, Σάρα Σάντερς. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη, επειδή ο Τραμπ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 181,45 μονάδων (-0,68%) στις 26.562,05 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας έκλεισε ενισχυμένος κατά 6,30 μονάδες (+0,08%) στις 7.993,25 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Standard and Poor's 500 έκλεισε με απώλειες 10,30 μονάδων (-0,35%) στις 2.919,37 μονάδες.

Ανοδική εξαίρεση αποτέλεσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού εκτινάχθηκε σήμερα άνω των 80 δολαρίων το βαρέλι.