Το χαρτί που πρέπει υποχρεωτικά να καταθέσουν όσοι δεν κάνουν φορολογική δήλωση

Το χαρτί που πρέπει υποχρεωτικά να καταθέσουν όσοι δεν κάνουν φορολογική δήλωση

Τι ορίζει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Υποχρεωμένοι να καταθέσουν μια υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 είναι όσοι δεν είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης. Η υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται στην αρμόδια ΔΟΥ και θα πρέπει να φέρει το γνήσιο της υπογραφής του υποβάλλοντος την υπεύθυνη δήλωση.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, κάθε υπεύθυνη δήλωση που προσκομίζεται δεν θεωρείται από τις ΔΥΟ αλλά υποβάλλονται απευθείας σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Με την εγκύκλιο είχε γίνει δεκτό ότι για τις περιπτώσεις αυτές ο ενδιαφερόμενος αποδεικνύει τη μη υποχρέωση υποβολής δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, όπως αυτή προκύπτει από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις φορολογίας εισοδήματος, με την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/1986 στο οικείο τμήμα της ΔΟΥ.

Η υπεύθυνη δήλωση, είτε υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από νόμιμα εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο, πρέπει να φέρει τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος από οποιαδήποτε Διοικητική αρχή ή ΚΕΠ. Αντίγραφο της δήλωσης αυτής θα αποστέλλεται στο τμήμα συμμόρφωσης της Δ.Ο.Υ προκειμένου να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος.