Υποχρεωτική… προκαταβολή του ΕΝΦΙΑ εισπράττει η Εφορία

Υποχρεωτική… προκαταβολή του ΕΝΦΙΑ εισπράττει η Εφορία

Οι φορολογικές αρχές ξεκίνησαν ήδη τους αυτόματους συμψηφισμούς

Σε υποχρεωτική προκαταβολή του ΕΝΦΙΑ 2018 εξαναγκάζει η Εφορία χιλιάδες φορολογούμενους αφού ξεκίνησε ήδη τους αυτόματους συμψηφισμούς με επιστροφές φόρου. Έτσι, χιλιάδες δικαιούχοι επιστροφής φόρου δεν θα λάβουν ούτε ευρώ αφού η επιστροφή τους συμψηφίστηκε ήδη με τις οφειλές ΕΝΦΙΑ, που βεβαιώθηκαν τον Αύγουστο.

Σε περιπτώσεις, μάλιστα, που το ποσό της επιστροφής είναι αρκετό, τότε συμψηφίζεται η συνολική οφειλή για τον ΕΝΦΙΑ 2018 και αυτό παρ’ ότι θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα ο ΕΝΦΙΑ 2018 να αποπληρωθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Τον συμψηφισμό επιβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Σοφία Σεχπερίδου: «Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 400.000 συμψηφισμούς με επιστροφές φόρου εισοδήματος και επιστροφές ΕΝΦΙΑ, είτε με υπερεισπράξεις» δήλωσε. «Οι περισσότεροι φορολογούμενοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων όπου οι συμψηφισμοί που έγιναν μείωσαν το ποσό της οφειλής τους" και συνέστησε ότι "θα πρέπει οι φορολογούμενοι να είναι προσεκτικοί στο e-mail που θα λάβουν ή έχουν λάβει ώστε να βλέπουν ποια είναι η δόση τους ή ολόκληρο το υπόλοιπο ή αν έχει συμψηφιστεί κάποιο ποσό πριν κάνουν κάποια πληρωμή» πρόσθεσε.