Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Την καλύτερη επίδοση παρουσίασαν για άλλη μία φορά οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street. Η κορύφωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους επενδυτές, τονίζουν οι αναλυτές, ενώ και η έκθεση του ΟΟΣΑ αντιμετωπίστηκε μάλλον θετικά.

Οι επενδυτές φαίνεται να επηρεάστηκαν τόσο από τα χθεσινά κέρδη της Wall Street όσο και από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ήταν σε εξέλιξη σε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης.

Την καλύτερη επίδοση παρουσίασαν για άλλη μία φορά οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ μεγάλα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των ασφαλειών, των τραπεζών και των πρώτων υλών. Ενδεικτικό είναι ότι ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,79%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7% με όλους τους κλάδους να κλείνουν σημαντικά ενισχυμένοι, εξαιρουμένων των τομέων υγείας και ταξιδιού.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,49%, στις 7.367,32 μονάδες. Στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,88%, στις 12.326,48 μονάδες και στο χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC 40 πέτυχε αύξηση 1,07%, στις 5.451,59 μονάδες.