Επιμένει το ΔΝΤ στην τήρηση των συμφωνηθέντων

Επιμένει το ΔΝΤ στην τήρηση των συμφωνηθέντων

Όπως υποστηρίζει, με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί στους επενδυτές το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων

Η μεταρρύθμιση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι απαραίτητη για την δημιουργία ενός φιλικού προς την ανάπτυξη δημοσιονομικού μείγματος, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση τύπου στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, τόνισε ότι η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία, όπως υπενθύμισε, συμφωνήθηκαν το 2017, θα στείλει στους επενδυτές το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε επίσης πως κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εποπτείας, εξετάσθηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «διαπιστώθηκε πως η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο», ενώ για την επόμενη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.