Ερντογάν: Παρά τα σκαμπανεβάσματα θα ενισχυθεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ

Ερντογάν: Παρά τα σκαμπανεβάσματα θα ενισχυθεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ

«Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή σε σας»

«Πιστεύω ότι η στρατηγική μας συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρά τα σκαμπανεβάσματα θα ενισχυθεί περαιτέρω με τις επενδύσεις και το εμπόριο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το trt.net.tr.

Ο Ερντογάν έκανε δεκτούς εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών στην Τουρκία.

Στη συνάντηση που διήρκησε 2 ώρες και 40 λεπτά παραβρέθηκαν ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν και ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Λουτφί Ελβάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία να καταλάβουν καλύτερα ο ένας τον άλλον και να γνωρίσουν από κοντά ο ένας την οπτική του άλλου.

«Πιστεύω ότι η στρατηγική μας συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρά τα σκαμπανεβάσματα θα ενισχυθεί περαιτέρω με τις επενδύσεις και το εμπόριο», σημείωσε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στις διαβουλεύσεις με όλους τους συνεργάτες στα περίπου 16 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία.

«Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή σε σας. Η δικιά μου, των υπουργών, των συμβούλων μου κτλ. Γνωρίζετε πολύ καλά τι καταφέρνει η Τουρκία παρά την τόση αστάθεια, τις συρράξεις και τα προβλήματα στην περιοχή της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν είναι καθόλου ανυπέρβλητα για μας. Θα δείτε, το μέλλον της Τουρκίας θα είναι πολύ πιο φωτεινό και λαμπρό», δήλωσε ο Ερντογάν.