Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αναζητώντας κατεύθυνση

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αναζητώντας κατεύθυνση

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,32%

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους κυρίως στις αγορές του εξωτερικού προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Οι χρηματιστές υποστηρίζουν ότι οι ανησυχίες για την κλιμακούμενη εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα αρχίζουν να απαλύνονται και η αγορά βρίσκεται πλέον σε κατάσταση… αναζήτησης κατεύθυνσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,32%. Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,42%, στις 7.331,12 μονάδες. Στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,50% και διαμορφώθηκε στις 12.219,02 μονάδες. Τέλος, στο χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC 40 πέτυχε άνοδο 0,56% κι έκλεισε στις 5.393,74 μονάδες.

Πτώση της τάξεως του 3,35% σημείωσε η μετοχή της Danske Bank μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας της Δανίας. Η παραίτηση υποβλήθηκε μετά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες δισεκατομμύρια ευρώ «ξεπλύθηκαν» μέσω υποκαταστήματος της τράπεζας στην Εσθονία.