Πρώην βουδιστής μοναχός κερδίζει εκατομμύρια με εφαρμογή για διαλογισμό

Πρώην βουδιστής μοναχός κερδίζει εκατομμύρια με εφαρμογή για διαλογισμό

Μεταξύ των επενδυτών είναι και η ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα

Αφού πέρασε μια δεκαετή εκπαίδευση ως βουδιστής μοναχός, ο Andy Puddicombe αποφάσισε ότι ήθελε να μοιραστεί αυτά που είχε μάθει με τον κόσμο. Πλέον, έχει επιτύχει το στόχο του: η εφαρμογή του, Headspace, έχει προσελκύσει περισσότερους από 31 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 190 χώρες.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους ανθρώπους να ακούνε καθοδηγούμενες συνεδρίες διαλογισμού ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Ο Puddicombe, 45 ετών, αποδίδει την επιτυχία του στην εποχή της υπερπληροφόρησης. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε», δήλωσε στο CNN. «Ειδικά αν σκεφτόμαστε την ψηφιακή φλυαρία στη ζωή μας... Τους περισσότερους ανθρώπους, τους εξουθενώνει».

Από αθλητής, μοναχός

Μετά τις σπουδές του στις αθλητικές επιστήμες, ο Puddicombe ξεκίνησε την καριέρα του ως personal trainer και ως αθλητής στη Ρυθμική γυμναστική στο Λονδίνο.

«Εξωτερικά, ήμουν πολύ υγιής», ανέφερε «Αλλά εσωτερικά, το μυαλό μου ήταν πολύ απασχολημένο»

To πένθος ήταν επίσης ένας παράγοντας. Το 1992, ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ένας μεθυσμένος οδηγός, στο οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Λίγο αργότερα, η ετεροθαλής αδελφή του «έφυγε» και εκείνη από τροχαίο.

Στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, επέλεξε να μονάσει σε βουδιστικό μοναστήρι στα Ιμαλάια όπου σχεδίαζε να παραμείνει μοναχός «για μια ζωή». Αλλά η διδασκαλία σε ένα κέντρο διαλογισμού τον ενέπνευσε να μοιραστεί αυτό που είχε μάθει. Το 2004 επέστρεψε στη Βρετανία γνώρισε το στέλεχος διαφήμισης Rich Pierson με τον οποίον ίδρυσαν το 2010 τη Headspace, μια εταιρεία διαλογισμού στο Λονδίνο.

Δύο χρόνια αργότερα, προώθησαν μια εφαρμογή με το σύνθημα «ο διαλογισμός έγινε απλός».

Οι χρήστες με 12,99 δολάρια το μήνα γίνονται συνδρομές στην εφαρμογή και μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών και δέκα λεπτών διαλογισμού.

Η επιχείρηση έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές με γραφεία σε Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο και Λονδίνο. Μεταξύ των επενδυτών είναι και η ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα και ο παρουσιαστής Ράιαν Σίκρεστ.