Κομισιόν για μη μειώσεις στις συντάξεις: Ο Γιούνκερ είπε τηρήστε τη συμφωνία

Κομισιόν για μη μειώσεις στις συντάξεις: Ο Γιούνκερ είπε τηρήστε τη συμφωνία

Η πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή των θεσμών ολοκληρώθηκε, επιβεβαίωσε η Επιτροπή

Τη φράση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πως "pacta sunt servanda" (δηλαδή, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται) επανέλαβε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με διαρροή που θέλει τους θεσμούς να συμφωνούν στην κατάργηση του μέτρου μειώσεων των συντάξεων.

«Υπάρχει μόνο μία πηγή. Ο πρόεδρος μίλησε on the record την Τετάρτη. Η θέση μας είναι σαφής: ό,τι έχει συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστεί», είπε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ωστόσο, ο Α. Βιντερστάιν δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση τι ακριβώς εννοούσε ο πρόεδρος Γιούνκερ με αυτή τη φράση, εάν δηλαδή αναφερόταν στο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% ή συγκεκριμένα στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Επίσης, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πληροφορίες ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα αυτό κατα τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα.

Ο Α. Βίντερστάιν ανέφερε, τέλος, ότι η πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή των θεσμών ολοκληρώθηκε και θα δημοσιευθεί σύντομα η σχετική δήλωσή τους.