Το «Μεγάλο Μήλο» αντικαθιστά το Λονδίνο ως το κορυφαίο οικονομικό κέντρο του κόσμου

Το «Μεγάλο Μήλο» αντικαθιστά το Λονδίνο ως το κορυφαίο οικονομικό κέντρο του κόσμου

Η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία του Λονδίνου

Το Λονδίνο έχει αντικατασταθεί από τη Νέα Υόρκη ως το πιο ελκυστικό χρηματοπιστωτικό κέντρο στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα, καθώς το Brexit παροτρύνει τις τράπεζες να μεταφέρουν θέσεις εργασίας έξω από το Λονδίνο για να διατηρήσουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρώπης.

Η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία του Λονδίνου από την παγκόσμια κρίση του 2007-2009, καθώς μπορεί να σημαίνει ότι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες χάνουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ στον κόσμο.

Η Νέα Υόρκη κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη στον δείκτη Z / Yen για τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα, ο οποίος κατατάσσει 100 κέντρα σε παράγοντες όπως η υποδομή και η πρόσβαση σε ποιοτικό προσωπικό.

Ο αριθμός των τραπεζών που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν νέες θυγατρικές στην ΕΕ μετά το Brexit όλο και αυξάνεται. Οι περισσότερες μεγάλες αμερικανικές, βρετανικές και ιαπωνικές τράπεζες δήλωσαν ότι θα αναπτύξουν επιχειρήσεις στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι ή το Δουβλίνο.

Άλλα ευρωπαϊκά κέντρα ανέβηκαν στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ζυρίχη έφτασε στην ένατη θέση από το 16η ένα εξάμηνο πριν και η Φρανκφούρτη στη 10η από την 20η, ενώ το Άμστερνταμ ανέβηκε στην 35η θέση από την 50η.