«Η φορολογία στην Ελλάδα δίνει ισχυρά κίνητρα για φοροδιαφυγή»

«Η φορολογία στην Ελλάδα δίνει ισχυρά κίνητρα για φοροδιαφυγή»

Διαβάστε το άρθρο του Κωνσταντίνου Μίχαλου στο news.gr

Ανάπτυξη και Δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνυπάρχουν με το ισχύον φορολογικό σύστημα. Οι υψηλοί φόροι σκοτώνουν την ανάπτυξη, επιβαρύνουν δυσανάλογα  τους φορολογικά έντιμους πολίτες και τις επιχειρήσεις και δίνουν ισχυρά κίνητρα για φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Η Ελλάδα της υπερφορολόγησης και της άδικης κατανομής φορολογικών βαρών πρέπει να τελειώσει εδώ. Τώρα και όχι αύριο.

Τα επιμελητήρια κατέθεσαν για μια ακόμα φορά τις προτάσεις τους για μία δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση.

Στόχος αυτών των προτάσεων είναι να μειωθούν οι φόροι για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις και να καταστεί η χώρα μας ανταγωνιστική για προσέλκυση εξειδικευμένων εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα επιδιώκουμε να κλείσουν οι πόρτες και τα παράθυρα για αυτούς που φοροδιαφεύγουν ή αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους.

Ένα κράτος δικαίου θα πρέπει να θέλει λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Και φυσικά περισσότερα από όσους έχουν και καθόλου από αυτούς που δεν έχουν.

Η πολιτική ηγεσία πρέπει και οφείλει να θεσμοθετήσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια πρέπει και οφείλει να προωθήσει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα οδηγεί με ασφάλεια και σιγουριά στην Ανάπτυξη, στη Δικαιοσύνη, σε ένα καλύτερο Μέλλον.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος