Σημαντική μείωση των spreads των ελληνικών ομολόγων

Σημαντική μείωση των spreads των ελληνικών ομολόγων

Στο 4,25% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου από 4,45% χθές

Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η ανάκαμψη στις τιμές των ομολόγων, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των γερμανικών να υποχωρήσει κάτω απο το 4%.

Το 10ετές ομολόγο διαπραγματευόταν περί τις 15:00 ώρα Ελλάδος με απόδοση 4,25%, αισθητά κάτω από το 4,45% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ. Πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις των πιο βρχυχρόνιων εκδοσεων, με αυτή του 5ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 3,35% και του 7ετούς στο 3,81%. Η μείωση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου είχε ως αποτέλεσμα, το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να περιοριστεί στο 3,89% απο 4,07% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ.

Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζουν και τα ευρωπαικά ομόλογα και κυρίως τα Ιταλικά, τα οποία έχουν επιδοθεί σε «ράλι». Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί προειδοποίησε λίγο πριν ξεκινήσει το σημερινό άτυπο Eurogroup στη Βιέννη την Ιταλική Κυβέρνηση, να ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Ιταλία κινδυνεύει να χάσει τον κεντρικό ρόλο, που διαδραματίζει σήμερα στις Ευρωπαικές υποθέσεις.