«Erga omnes» μείωση του ΕΝΦΙΑ περιμένουν από την ΔΕΘ οι ιδιοκτήτες

«Erga omnes» μείωση του ΕΝΦΙΑ περιμένουν από την ΔΕΘ οι ιδιοκτήτες

«Εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί φόρτωσαν όλα τα βάρη στην αστική περιουσία»

Μεγάλη είναι η προσμονή μιας μεγάλης μερίδας πολιτών που έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα ακίνητο καθώς λίγο πολύ όλα τα κόμματα έχουν αναφερθεί στην ανάγκη μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Στην ΔΕΘ κύκλοι της αγοράς περιμένουν σχετικές εξαγγελίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, μιλώντας στο news.gr, αναφέρθηκε στην περίπτωση του φόρου αυτού και πως καθιερώθηκε στην Ελλάδα.

«Ο ΕΝΦΙΑ στην Ελλάδα καθιερώθηκε με μια τεράστια αδικία. Ενώ σε άλλες χώρες εξίσου φορολογείται και η αστική ακίνητη περιουσία και η εκτός σχεδίου ακίνητη περιουσία, εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί φόρτωσαν όλα τα βάρη στην αστική περιουσία. Αυτή η απόφαση είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψουν την αστική ακίνητη περιουσία, να μην κατασκευάζονται νέες οικοδομές»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων έχει ήδη εκφράσει τις θέσεις της και περιμένει από την πολιτική ηγεσία σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητούμενου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50%  του σημερινού, σε μια τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως!

Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση τονίζει πως πρέπει να υπάρξει «ΕRGA OMNES» μείωση του ΕΝΦΙΑ!