Μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μέτρα Τσίπρα στη ΔΕΘ

Μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μέτρα Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στο πακέτο άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και στα μετρα κοινωνικής στήριξης και φοροελάφρυνσης που θα ανακοινώσει αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» .

Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνουν άμεσα μέτρα για το 2019, για το 2020 αλλά και πρόγραμμα τετραετίας.

Ως παράδειγμα ανέφερε «το σενάριο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, θα έχει άμεση εφαρμογή κατά ένα ποσοστό. Θα έχει δεύτερο ποσοστό το 2020. Αυτή τη στιγμή "κλειδώνει" μια σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αλλά δεν είναι μόνο η ποσοστιαία μείωση, είναι και η αλλαγή όλης της φιλοσοφίας. Αυτό θα εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, την αλλαγή της φορολόγησης στην ακίνητη περιουσία, που πρέπει να αποκτήσει πολύ δικαιότερα χαρακτηριστικά, άλλες δομές, να είναι ένας φόρος που θα συμμετέχει πολύ λιγότερο από ό,τι σήμερα στα δημοσιονομικά. Προβλέπεται μια μείωση, που όμως πρέπει να εξειδικευτεί σε περισσότερες κοινωνικές κατηγορίες» ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

«Αυτό είναι ένα από τα θέματα», συνέχισε, η φορολογική ελάφρυνση επίσης των μικρομεσαίων, των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων, κτλ., «όλα αυτά θα είναι ένα συνεκτικό σχέδιο. Θα έχουμε τις πολύ άμεσες εφαρμογές του, από την 1η Ιανουαρίου 2019, αλλά θα έχουμε και το δημοσιονομικό χώρο που προβλέπουμε για την επόμενη τριετία-τετραετία. Θα νομοθετηθούν από τώρα».

Κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο, ανακοινώσεις για τις συντάξεις τον Οκτώβριο

«Είναι επίσης σαφές ότι θα έχουμε φέτος, τον Δεκέμβριο, την διανομή του κοινωνικού μερίσματος, κατά κάποιο τρόπο για τρίτη χρονιά, τείνει να μονιμοποιηθεί», συνέχισε ο κ. Βερναρδάκης.

«Για το θέμα των συντάξεων», από την άλλη πλευρά, στην ΔΕΘ «θα υπάρξει μία τοποθέτηση, η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι προφανής, έχει εκδηλωθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους. Και αυτό θα γίνει, απλώς θέλει λίγο το χρόνο του. Θα είμαστε έτοιμοι για πολύ συγκεκριμένες, δεσμευτικές τοποθετήσεις, με την κατάθεση του καινούργιου προϋπολογισμού, μετά τις 15 Οκτωβρίου», διευκρίνισε.