Υποτονικό κλίμα στη Wall Street

Υποτονικό κλίμα στη Wall Street

Χαμηλός ο όγκος των συναλλαγών

Υποτονικό ήταν σήμερα το κλίμα στη Wall Street, όπου κυριάρχησε ο χαμηλός όγκος συναλλαγών στην πρώτη συνεδρίαση για το μήνα Σεπτέμβριο. Χρηματιστηριακοί κύκλοι αποδίδουν τις περιορισμένες συναλλαγές εν μέρει και στη νωθρότητα των επενδυτών μετά τη χθεσινή αργία, αλλά και στους φόβους που εκφράζονται για τον εμπορικό πόλεμο.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 12,34 μονάδων, ή ποσοστό 0,05%, στις 25.952,48 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας σημείωσε πτώση 18,29 μονάδων, ή ποσοστό 0,23% και διαμορφώθηκε στις 8.091,25 μονάδες. Τέλος, ο ευρύτερος δείκτης Standard and Poor's 500 έκλεισε με πτώση 4,8 μονάδων, ή ποσοστό 0,17%, στις 2.896,72 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών και του real estate, ενώ αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφηκε για χρηματοοικονομικούς τίτλους.

Η σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο, γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της Amazon, αφού κατάφερε να «ανεβάσει» την κεφαλαιοποίησή της στο ιστορικό υψηλό του ενός τρισ. δολαρίων και να περάσει στην ιστορία ως η δεύτερη αμερικανική εταιρεία -μετά την Apple- που πετυχαίνει τόσο υψηλή κεφαλαιοποίηση.