Les Echos: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με έκδοση ομολόγων το Σεπτέμβριο

Les Echos: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με έκδοση ομολόγων το Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με προβλέψεις της Natixis, η νέα έκδοση θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αναφέρει η γαλλική Les Echos. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, το Σεπτέμβριο για πρώτη φορά μετά τη λήξη του προγράμματος η χώρα μας θα βγει στις αγορές, προχωρώντας στην έκδοση ομολόγων, συνολικού ύψους τριών δισ. ευρώ.

«Η χώρα έχει ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη έκδοση 3 δισ. ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο. Μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα βοήθειας στις 19 Αυγούστου, δεν μπορεί παρά να στηριχθεί μόνο στις αγορές για να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Η Natixis υπολογίζει σε 8 δισ. την έκδοση των ελληνικών ομολόγων για εφέτος. Η τράπεζα προβλέπει μια νέα έκδοση, ύψους 3 δισ. ευρώ, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη της φορά που θα βγει ως δανειολήπτης στις αγορές, όπως και οι άλλες χώρες» αναφέρεται σε άρθρο της Les Echos.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να πραγματοποιήσουν το 30% έως 50% του προγράμματος έκδοσης ομολόγων τους μέχρι το τέλος του χρόνου, πριν από το 2019 που θα χαρακτηρίζεται από το τέλος των αγορών τίτλων από την ΕΚΤ (QE).

Συνολικά η Ευρωζώνη αναμένεται ότι θα δανειστεί 860 δισ. δολάρια από τις αγορές το επόμενο έτος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.