ING: Ο εμπορικός πόλεμος «βλάπτει» την ανάπτυξη

ING: Ο εμπορικός πόλεμος «βλάπτει» την ανάπτυξη

Ήδη, πελάτες της ολλανδικής τράπεζες προβλέπουν μείωση των πωλήσεών τους και αύξηση των δαπανών

«Καμπανάκι κινδύνου» για τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία ο εμπορικός πόλεμος που έχουν κηρύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπά ο διευθύνων σύμβουλος του ολλανδικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ING.

Σε δηλώσεις του στο CNBC ο Ραλφ Χάμερς υποστηρίζει πως ήδη οι πελάτες του έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις συνέπειες με τις γραμμές παραγωγής να αλλάζουν και τις εταιρείες να προειδοποιούν για μειώσεις κερδοφορίας.

Όπως υποστηρίζει, πελάτες της τράπεζας προβλέπουν ήδη πτώση των πωλήσεών τους και αύξηση των δαπανών τους. Ως αποτέλεσμα αυτών, τονίζει ο Χάμερς, τα προϊόντα τους θα γίνουν λιγότερα ανταγωνιστικά.

Είναι προφανές, αναφέρει ο κ. Χάμερς, πως ο εμπορικός πόλεμος δεν ευνοεί τις επενδύσεις από την πλευρά των παραγωγών ούτε την κατανάλωση από τους καταναλωτές. «Προς το παρόν έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα επέβαλαν επιπλέον δασμούς η μία στην άλλη σε εισαγόμενα προϊόντα, ύψους 16 δισ. δολαρίων. Τον Ιούλιο είχαν επίσης επιβάλει πρόσθετους δασμούς η μία στην άλλη σε προϊόντα, 34 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο γύρος των δασμών θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Σχετικά Tags
ING