Τι ισχύει για όσους παίρνουν ΚΕΑ και έχουν ΚΟΤ στο ρεύμα

Τι ισχύει για όσους παίρνουν ΚΕΑ και έχουν ΚΟΤ στο ρεύμα

Διευκρινίσεις από την Θεανώ Φωτίου για την διαδικασία των αιτήσεων

«Είναι βούληση της κυβέρνησης να προστατέψει τους πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και να τους προσφέρει ενεργειακή προστασία, ώστε κανένα νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς ρεύμα» επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με αφορμή δημοσιεύματα για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

«Όμως, για να ισχύσει αυτό, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν αίτηση, επικαιροποιώντας τα οικονομικά στοιχεία τους. Φαίνεται ότι πολλοί δικαιούχοι του ΚΟΤ αμέλησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα να απεντάσσονται από την προστασία του ΚΟΤ» σημείωσε η κ. Φωτίου.

Επιπλέον, όπως είπε, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τον περασμένο Φεβρουάριο, δημιούργησε ταμείο, έτσι ώστε, όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ ή ΚΟΤ και δεν έχουν ρεύμα στην πρώτη κατοικία τους, να υποβάλουν αίτηση στον οικείο δήμο και να υπάγονται στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, με συνέπεια η οφειλή τους είτε να εκμηδενίζεται είτε να μειώνεται σε ποσοστά από 30% έως 75%.

«Καλούμε όλους τους δικαιούχους του ΚΕΑ να κάνουν την αίτηση επικαιροποίησης άμεσα, για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν» συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

4
σχόλια
 1. avatar γεωργια κουκλινου

  Εγω εχω ν τονιζω μονο τα ευχαριστω μ εκει ψηλα τα παραλογα του κοσμου μ ειναι στεναχωρα δν μπορη μ π.χ ν ειναι δικεουχος κ καθολου σηνεπης ο λογος του καλο χειμωνα.

 2. avatar tsertanidou sofia

  kiria FOTIU SAS EVXARISTUME

 3. avatar Βορεια προαστια

  Μπράβο Αλέξη. Ετσι γερά. Εχουν να φανε μούτζα η ΝΔούλες του χρόνου που θα τρίβουν τα μάτια τους. Ο κόσμος δε ξεχνα ετσι ευκολα.

 4. avatar Ποια βουληση μωρε

  Τα παιρνετε απο εμας και τα δινετε. Κοινωνικη πολιτικη σε βαρος της οικονομιας ειχα ακουσει την δεκαετια του'80, σε βαρος της κοινωνιας μονο εσεις μπορειτε να κανετε. Και στην τελικη τριχες κανετε. Οι φοροφυγαδες τα απολαμβανουν. Περιμενε του χρονου (αν εισαι ακομα στην ιδια θεση) να δεις ποσοι θα δικαιουνται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...