«Αγκαλιά» με 20+ εκατομμύρια ευρώ η ΑΕΚ

«Αγκαλιά» με 20+ εκατομμύρια ευρώ η ΑΕΚ

Η «Ενωση» εκτός από το πρεστίζ της επιστροφής στους ομίλους του Champions League είναι πολύ κοντά και στην οικονομική της εκτόξευση

Ναι είναι το πρεστίζ. Ναι είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Είναι το τρομερό μπόνους των 4.000 βαθμών που θα βάλει στην βαθμολογία της η ΑΕΚ. Ομως είναι και τα λεφτά. Τα πολλά λεφτά. Η είσοδος στους ομίλους του Champions League θα βάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Ενωσης και μετά το 2-1 στην Ουγγαρία είναι «αγκαλιά» με 20+ εκατ. ευρώ.

Κι εξηγούμαστε. Αυτόματα η ΑΕΚ εάν προκριθεί την επόμενη Τρίτη θα ξεκινήσει εισπράττοντας 15,25 εκατομμύρια ευρώ (πέρσι μόνο η είσοδος ήταν στα 12,7 εκατομμύρια ευρώ). Η μεγάλη διαφορά από φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ο υπόλοιπος καταμερισμός των χρημάτων. Τα λεφτά του market pool μειώνονται αρκετά με την UEFA ν' αρχίζει να πριμοδοτεί (με αρκετά εκατομμύρια) το δεκαετές ranking των ομάδων.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η ΑΕΚ εάν μπει θα έχει την χαμηλότερη βαθμολογία αλλά και πάλι αυτό θα της προσθέσει άλλο 1,1 εκατομμυριο. Οσο για το market pool. Εδώ αρχικά θα πρέπει να περιμένει η ΑΕΚ να δει εάν θα περάσει και ο ΠΑΟΚ. Εάν οχι το μάξιμουμ των χρημάτων που θα πάρει θα είναι κοντά στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ. Εάν προκριθεί και ο ΠΑΟΚ αυτό το ποσό θα το μοιραστούν με την πρωταθλήτρια να παίρνει το 55% και το υπόλοιπο ο «Δικέφαλος του Boρρά».
Αυτά είναι τα σίγουρα λεφτά που θα πάρει η ΑΕΚ. Πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θ' αυτοκτονήσει την άλλη Τρίτη.

Επίσης η κάθε νίκη στους ομίλους πλέον θα πριμοδοτείται με 2,7 εκατομμύρια ευρώ
Η κάθε ισοπαλία θα πριμοδοτείται με 900.000 ευρώ.

Πηγή: Gazzetta.gr