Αβραμόπουλος: Η ΕΕ θα στηρίζει όλες τις χώρες που δέχονται πιέσεις

Αβραμόπουλος: Η ΕΕ θα στηρίζει όλες τις χώρες που δέχονται πιέσεις

Έκτακτη βοήθεια εννέα εκατ. ευρώ χορήγησε χθες στην Ιταλία η Κομισιόν

Έκτακτη βοήθεια εννέα εκατ. ευρώ χορήγησε χθες στην Ιταλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να συμβάλει στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη των αιτούντων ασύλου και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στις εγκαταστάσεις υποδοχής.

Σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης κι Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβαρμόπουλος, έστειλε το μήνυμα πως η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει όλα τα κράτη - μέλη που δέχονται πιέσεις, ενώ θα εξακολουθήσει να καταβάλλει προσπάθειες για μακροπρόθεσμες και βιώσιμες ευρωπαϊκές λύσεις. «Η Ιταλία έχει υποστεί ιδιαίτερη πίεση κατά τα τελευταία έτη και η Επιτροπή δεν θα χαλαρώσει τη στήριξη των ιταλικών προσπαθειών όσον αφορά τη διαχείριση της μετανάστευσης και την παροχή καταλύματος σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας» τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και διευκρινίζει πως η χρηματοδότηση θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης, εξασφαλίζοντας επαρκή πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, όποτε χρειάζεται.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει πως από τη χρηματοδοτική βοήθεια θα επωφεληθούν περισσότερα από 42.000 άτομα στις περιφέρειες Εμίλια-Ρομάνια, Λάτσιο, Λιγουρία, Τοσκάνη και Σικελία, με έμφαση στις ανάγκες των ευάλωτων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.