Κλίμα νευρικότητας στις αγορές λόγω Τουρκίας

Κλίμα νευρικότητας στις αγορές λόγω Τουρκίας

Οι επενδυτές επιλέγουν πλέον πιο ασφαλείς επενδύσεις, τονίζουν χρηματιστηριακοί κύκλοι

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία οδήγησε στο «κόκκινο» και σήμερα τα ταμπλό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να σπεύδουν σε πωλήσεις μετοχών «υψηλού κινδύνου» και να επιλέγουν πιο ασφαλείς τοποθετήσεις. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,25%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,32%, στις 7.642,45 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 μειώθηκε ελαφρώς κατά 0,04%, και διαμορφώθηκε στις 5.412,32 μονάδες. Στη Φραγκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,53%, στις 12.358,74 μονάδες.

Στο κλείσιμο, η εικόνα των μετοχών ήταν μικτή με τους κλάδους της τεχνολογίας και των χημικών να παρουσιάζουν σταθεροποιητικές τάσεις. Σημαντικές απώλειες, αντίθετα, κατέγραψε ο ταξιδιωτικός κλάδος με τη μετοχή της Air France να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων εν μέσω φόβων για νέες απεργίες. Η μετοχή της έκλεισε με πτώση 4,1%.

Απώλειες 3% κατέγραψε και η μετοχή της Ryannair μετά την πληροφορία που μετέδωσε το Reuters ότι το γερμανικό συνδικάτο Verdi θα συναντηθεί την Τετάρτη με τη διοίκηση για να συζητήσουν το θέμα της αμοιβής των 1.000 μελών πληρώματος.