Στα «όπλα» η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για να αποτρέψει τον όλεθρο

Στα «όπλα» η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για να αποτρέψει τον όλεθρο

Ολομέτωπη σύγκρουση Τουρκίας και ΗΠΑ με την Ουάσινγκτον να διπλασιάζει τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

Κάθε δυνατό όπλο επιστρατεύει  η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ώστε να αποτρέψει τον οικονομικό όλεθρο καθώς η τουρκική οικονομία δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα και η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.Επίσης υπογράμμισε ότι θα προσφέρει «όλη την απαραίτητη ρευστότητα στις τράπεζες».

Η τουρκική λίρα κατέγραψε ιλιγγιώδη πτώση φθάνοντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες ημέρες.

Εισαγγελική έρευνα για όσους απειλούν την οικονομική ασφάλεια

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανοίγει έρευνα κατά προσώπων που ενέχονται σε πράξεις που απειλούν την οικονομική ασφάλεια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ολομέτωπη σύγκρουση Τουρκίας και ΗΠΑ – Διπλασιάζονται από σήμερα οι δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα απόψε, χωρίς καμιά ανακοίνωση διπλασιάστηκαν τω μέτρα ασφαλείας μπροστά στο σπίτι του πάστορα Μπράνσον που βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό στη Σμύρνη. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην οικονομία και την τουρκική λίρα, όταν αύριο το πρωί θα ανοίξουν οι αγορές μετά την έκκληση του Ερντογάν στους πολίτες να πουλήσουν μαζικά τα δολάρια και τον χρυσό που έχουν στην κατοχή τους.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, με άρθρο του στους New York Times, όπου προειδοποίησε ότι οι σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ είναι στο όριο της διάλυσης, σε ομιλία του αποκαλύπτει και πτυχές του παρασκηνίου της κρίσης. Η ανακοίνωση περί διπλασιασμού των δασμών σε τουρκικό χάλυβα και αλουμίνιο που εξήγγειλε ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργούν ερωτήματα για το εάν πρόκειται για δύο χώρες μέλη του Νάτο.

«Δεν είναι μπανανία, είναι Τουρκία»

Ο κ. Ερντογάν μιλώντας στους πολίτες στην παραθαλάσσια πόλη Ριζούντα είπε χθες το απόγευμα χαρακτηριστικά: «Μας απείλησαν να απελευθερώσουμε τον Μπράνσον ως τις 18:00 το απόγευμα. Εδώ δεν είναι μπανανία, είναι η Τουρκία». Και συνέχισε τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα αναζητήσει νέες συμμαχίες. «Η αποτυχία αναστροφής αυτής της τάσης μονομερούς πρακτικής και ασέβειας θα μας οδηγήσει στην αναζήτηση νέων φίλων και συμμάχων», προειδοποίησε. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι στενοί του συνεργάτες.

Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας και νυν πρόεδρος της Βουλής Μπιναλί Γιλντιρίμ, γράφει σήμερα στο τουίτερ ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν πλέον μετατραπεί σε οικονομικό πόλεμο, και προσθέτει ότι «στην όλο και πιο ελπιδοφόρα αναπτυσσόμενη γεωγραφία της Ευρασίας, η επιθετική αυτή στάση που στοχεύει το Ιράν, την Ρωσία και τώρα την Τουρκία, θα αποβεί άκαρπη με την στενή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη των χωρών μας. Αυτό κοινοποιείται προς τη διοίκηση των ΗΠΑ που έχει μόνο σύμμαχο το δολάριο».