Νέα απόφαση για το λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος

Νέα απόφαση για το λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος

Παράταση ζωής αποφάσισε η Bosch Siemens Hausegerate, για το τέλος του 2021

Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα του λουκέτου στο παλαιό εργοστάσιο της Πίτσος που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη στον Πειραιά, καθώς ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για τις προθέσεις της Bosch Siemens Hausegerate (BSH) να κλείσει την μονάδα, τα πράγματα άλλαξαν.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» το εργοστάσιο πήρε παράταση ζωής, μέχρι το τέλος του 2021. Η συμφωνία επήλθε μεταξύ γερμανικής διοίκησης, ελληνικής διοίκησης της BSH και των εργαζομένων στο εργοστάσιο, κα  προβλέπει το λουκέτο στο εργοστάσιο να τοποθετηθεί οριστικά στο τέλος του 2021.

Αρχικά, η γερμανική διοίκηση της BSH είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος θα έκλεινε στο τέλος του 2018.

Σήμερα, το εργοστάσιο απασχολεί περί τους 250 εργαζομένους.

Η Πίτσος είναι μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία στη χώρα. Ιδρύθηκε πριν από 152 χρόνια το 1865 από την ομώνυμη οικογένεια και για πολλές δεκαετίες  έμπαινε τα ελληνικά νοικοκυριά με λευκές ηλεκτρικές συσκευές, φέρνοντας «επανάσταση».

H «γέννηση» της Πίτσος έγινε σε ένα μικρό μαγαζί επί της οδού Περικλέους στην Aθήνα. Eκεί κατασκευάζονταν μικρές οικιακές συσκευές της εποχής, από ψυγειάκια νερού με μικρό βρυσάκι που συνήθιζαν τότε οι νοικοκυρές να κρεμούν στον τοίχο, μέχρι «φανάρια» για τα τρόφιμα, φαράσια, μαχαιροπήρουνα και αργότερα θερμάστρες και γκαζιέρες που εξάγονταν σε αρκετές χώρες.