Στη Ρωσία προστρέχει ο Ερντογάν για οικονομική συνεργασία

Στη Ρωσία προστρέχει ο Ερντογάν για οικονομική συνεργασία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Τουρκίας στις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία μετά τον διπλασιασμό των δασμών που επέβαλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την γείτονα και την «βουτιά» της λίρας, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προστρέχει για οικονομική συνεργασία στη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια σειρά διμερή θέματα, όπως δήλωσε πηγή της τουρκικής προεδρίας σε ομάδα δημοσιογράφων. «Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες επεσήμαναν την θετική πορεία της ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους όσον αφορά τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη «οι πρόεδροι συζήτησαν για τα τελευταία γεγονότα στην Συρία και τις ειρηνικές διαπραγματεύσεις της Αστανά» δήλωσε η ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS