Η Handelsblatt για την ανεργία στην Ελλάδα

Η Handelsblatt για την ανεργία στην Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι υποχωρεί για πρώτη φορά σε 7 χρόνια κάτω από το 20%

Την μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα κάτω από το 20% για πρώτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια επισημαίνει σε δημοσίευμά της η γερμανική Handelsblatt, γράφοντας «το χαμηλότερο ποσοστό από το 2011. Η ανεργία στην Ελλάδα πέφτει κάτω από το 20%».

«Η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και 7 χρόνια κάτω από το 20%. Τον Μάιο του 2018 το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 19,5%, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας», τονίζει η γερμανική εφημερίδα. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η τελευταία φορά που οι δείκτες της ανεργίας βρέθηκαν κάτω από το 20%, ήταν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης και την πρώτη έκκληση βοήθειας εκ μέρους της Αθήνας προς τους ευρω- εταίρους τον Απρίλιο του 2010: Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2011, η ανεργία ανερχόταν στο 19,1%. Στη συνέχεια αυξήθηκε μήνα με τον μήνα δραματικά κι έφτασε το αποκορύφωμά της με ποσοστό 27,9% τον Ιούλιο του 2013.

«Πριν από 10 χρόνια -τον Μάιο του 2008- η ανεργία ανερχόταν στο 7,3%. Η Ελλάδα ολοκληρώνει στις 20 Αυγούστου το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Η χώρα ελπίζει ότι στην πορεία να είναι και πάλι σε θέση να σταθεί οικονομικά στα πόδια της», τονιζει η Handelsblatt.

Παρακαλούμε περιμένετε ...