Οι αποφάσεις του υπ. Εργασίας για τους πυρόπληκτους – Τι προβλέπεται

Οι αποφάσεις του υπ. Εργασίας για τους πυρόπληκτους – Τι προβλέπεται

Δημοσιεύτηκαν σήμερα στη «Διαύγεια»

Δημοσιεύτηκαν σήμερα στη «Διαύγεια» οι υπουργικές αποφάσεις για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, με απόφαση, την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η κατάθεση από τον ΟΑΕΔ 20 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών που συστάθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Επίσης, με ξεχωριστή υπουργική απόφαση της Ε. Αχτσιόγλου, δεσμεύθηκε πίστωση, 750.000 ευρώ για τη χορήγηση μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης για τα προστατευόμενα τέκνα θανόντων από τις πυρκαγιές.

Τέλος, με απόφαση της υπουργού, δεσμεύθηκε πίστωση, ενός εκατ. ευρώ για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης 10.000 ευρώ στον σύζυγο θανόντος, εξαιτίας πυρκαγιάς ή στο πρόσωπο με το οποίο αυτός είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή, εάν δεν υπάρχουν, στον πλησιέστερο συγγενή του.

ΕΦΚΑ

Παράλληλα, η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, προχωρά εκτός της εξυπηρέτησης με επίσκεψη στα περιφερειακά υποκαταστήματά του, στην κατά προτεραιότητα πληροφόρησή τους, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ (1555).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, η ίδια δυνατότητα για τους πληγέντες υπάρχει και μέσω αποστολής mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].