Πιο αυστηρή η χορήγηση δανείων για τις επιχειρήσεις

Πιο αυστηρή η χορήγηση δανείων για τις επιχειρήσεις

Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη

Αμετάβλητα παρέμειναν στο δεύτερο τρίμηνο τα κριτήρια και οι όροι χορήγησης δανείων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κριτήρια για μακροπρόθεσμα δάνεια προς επιχειρήσεις αναμένεται να γίνουν πιο αυστηρά.

Βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, τα κριτήρια για δάνεια σε νοικοκυριά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα συγκριτικά με το α΄ τρίμηνο του 2018, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2018, ενώ η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε ως ένα βαθμό. Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2018, ενώ η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.

Τέλος, η αναλογία των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ για καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε ως ένα βαθμό.