Καλύτερες επιδόσεις από τα ευρωπαϊκά για τα ελληνικά ομόλογα

Καλύτερες επιδόσεις από τα ευρωπαϊκά για τα ελληνικά ομόλογα

Οι επενδυτές απομακρύνονται από τα «ασφαλή καταφύγια»

Σε χαμηλό πενταμήνου υποχωρεί η απόδοση των 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική αγορά ομολόγων συνεχίζει να παρουσιάζει καλύτερες επιδόσεις από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα με την απόδοση του 10ετούς να σημειώνει πτώση κατά 10 μονάδες βάσης, χάρη στην αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου που εκδηλώνεται στην αγορά.

«Σε ένα περιβάλλον που στηρίζει το ρίσκο, η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει υψηλές αποδόσεις και αυτό τη βοηθά να έχει καλύτερη απόδοση από την υπόλοιπη αγορά», υποστηρίζει στέλεχος της UBS στο Λονδίνο.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται ανοδικά σήμερα, με τη ζήτηση για τα αποκαλούμενα «ασφαλή καταφύγια» -όπως τα γερμανικά ομόλογα- να περιορίζεται. Ενδεικτικό είναι πως οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά περίπου δύο μονάδες βάσης, τόσο των 5ετών όσο και των 10ετών.

Συνολικά η Γερμανία και η Ολλανδία διέθεσαν ομόλογα σχεδόν τριών δισ. ευρώ σήμερα, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα οι δημοπρασίες τίτλων από Ιρλανδία και Ιταλία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.