Σχοινάς: Οι Έλληνες επέλεξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Σχοινάς: Οι Έλληνες επέλεξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Η Κομισιόν υποστηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την απασχόληση

«Ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του ψηφίζει εδώ και 8 χρόνια για την παραμονή της χώρας του στο ευρώ» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει τη συμπλήρωση 3 ετών από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, αλλά και την πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό σε σχέση με το πλαίσιο μεταμνημονιακής εποπτείας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα βρείτε πολλούς ανθρώπους σε αυτό το κτίριο (σ.σ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής) να νοσταλγούν το πρώτο εξάμηνο του 2015». Τόνισε ότι «εδώ στην Επιτροπή προτιμούμε να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω» και συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του ψηφίζει εδώ και 8 χρόνια για την παραμονή της χώρας του στο ευρώ».

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ και η Επιτροπή του είναι περήφανοι που έχουν συμβάλει σε αυτό και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα και τη επιστροφή της στην ανάπτυξη και την απασχόληση» πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς και κατέληξε λέγοντας ότι «όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα που τελειώνει στις 20 Αυγούστου, το Eurogroup έλαβε τις αποφάσεις στις 21 Ιουνίου που καθορίζουν τις παραμέτρους της ενισχυμένης εποπτείας για τη μεταμνημονιακή περίοδο».